info@fit-land.nl

Lekkere gezonde zomerse smoothie recepten

Helpt jou verder in de sport

lekkere-zomerse-smoothies

Een smoothie is meer dan zomaar alleen wat fruit in een blender gooien. Een smoothie kan namelijk ook lekker  verkoelend en dus perfect voor in de zomer. Het is ook nog eens super gezond dus een ideale zomer snack. Je kunt de smoothie makkelijk en snel maken waardoor je genoeg tijd over houd om lekker in de zon te gaan liggen. En je kunt natuurlijk dus moet is ook super leuk decoreren waardoor ze ook perfect geschikt zijn voor een feestje. We delen hier een aantal van de toprecepten van onze smoothie vrienden van Shakes on Wheels.

Coco banaan

Op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje? Een heerlijke smoothie met banaan en kokosmelk. Dat doet denken aan de zon en tropisch warm weer toch? Het is een lekkere smoothie met banaan en kokosmelk als hoofdingrediënten en ook nog eens supermakkelijk te maken en super gezond. 

Ingrediënten voor 2 personen:

100 ml kokosmelk

1 banaan

¼ ananas

100 – 150 ml sinaasappelsap

¼  limoen

Instructie:

Snij de banaan, ananas en de limoen in stukjes. Doe deze nu in de blender samen met de kokosmelk en het sinaasappelsap. Mix dit tot een glad geheel en schenk het is een zomers glas. Een rietje erbij en lekker genieten van de zon. 

Pro Tips:

– Is de smoothie te zoet? Voeg dan wat water toe aan de smoothie

– Wil je de smoothie kouder kun je kiezen voor bevroren fruit of voeg ijsklontjes toe. 

– Bevroren fruit is vaak een heel geschikt alternatief als je geen vers fruit bij de hand hebt.

– Bruine bananen zijn heel goed geschikt voor in een smoothie.

Mango Orange smoothie

Samen met familie proosten op de zomer? Dan is de mango smoothie perfect geschikt. Mango is een tropenvrucht. In een mango zitten veel vitamines. Vitamines zoals vitamine A, B6 en C. Maar dat niet alleen, in een mango zit ook foliumzuur en de mineralen calcium, ijzer en magnesium. Al deze gezonde ingrediënten van de mango zorgen voor een beter geheugen, versterken je immuunsysteem en is goed voor de hersenen. Maar er zit meer in deze smoothie dan alleen mango. De smaak van aardbei en sinaasappel passen er namelijk perfect bij. Een heerlijke combinatie om zelf ook eens te proberen. Kijk voor het recept hieronder. 

Ingrediënten voor 2 personen:

1 mango

150 gr aardbeien

300 ml sinaasappelsap

1 el honing

Materiaal:

Blender 

Mes

Instructie:

Snijd de mango en de aardbeien in stukjes. Doe de aardbei en de mango vervolgens samen met het sinaasappelsap in de blender. Houdt een paar stukjes aardbei apart voor later. Blend dit tot een egaal geheel. Voeg nu de honing toe en roer dit er goed doorheen. Schenk de smoothie in de glazen. Snij nu de aardbei in zodat je deze over de rand van het glas heen kan hangen. De smoothies zijn klaar en genieten maar!

Aardbei smoothie

Aardbeien zijn super lekker vooral met het warme weer wat eraan komt. Met de warme tempraturen heb je vaak zin in een lekker verkoelend drankje. Daarom hebben wij voor jou een aardbeien milkshake recept. Het recept is ook nog een super gezond. Je kunt er dus optimaal van genieten. 

Ingrediënten voor 2 personen: 

200 gram aardbeien

1 banaan

2 tl honing

8 ijsklontjes

400 gr Griekse yoghurt

Materiaal:

Blender 

Mes

Instructie:

De meeste mensen snijden de kroontjes van de aardbeien af maar dit is niet perse nodig in een smoothie. De kroontjes zijn om gewoon te eten niet zo lekker maar door een smoothie wel gewoon eetbaar en je hebt er eigenlijk geen last van in je smoothie. Dus kroontjes eraf of erop; up to you! Doe de aardbei vervolgens samen met de yoghurt en banaan in de blender. Houdt een paar stukjes aardbei apart voor later. Blend dit tot een egaal geheel. Voeg nu de honing, yoghurt en ijsklontjes toe en roer dit er goed doorheen. Schenk de smoothie in de glazen. Snij nu de aardbei in zodat je deze over de rand van het glas heen kan hangen. De smoothies zijn klaar en genieten maar!

Fit blijven

Als je lekker fit wilt blijven kan je af en toe je maaltijd vervangen door een vullende smoothie. Je kan natuurlijk ook een lekkere smoothie maken voor of na je workout om je eiwitten bij te vullen. Maak dan altijd een smoothie op basis van yoghurt. Is dit je allemaal teveel moeite? Hier kan je een smoothiebar huren. Veel plezier met het maken van deze smoothie recepten en zorg dat jij in ieder geval lekker fit de zomer in gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *