info@fit-land.nl

Last van lichamelijke klachten? Sportfysiotherapie Almere biedt ondersteuning

Helpt jou verder in de sport

wat-doet-een-fysiotherapeut

Voldoende beweging krijgen, is belangrijk voor het behouden van een fit en gezond lichaam. Het merendeel van de Nederlanders zorgt ervoor dat zij dagelijks fysieke inspanning krijgen, bijvoorbeeld door regelmatig naar de sportschool te gaan, op de fiets naar werk te gaan of om een grote wandeling te maken met de hond. 

Wanneer je sport loop je echter ook het risico om een blessure op te lopen. De oorzaak hiervoor is vaak verkeerd gebruik van het lichaam. Zo kunnen spieren of pezen bijvoorbeeld iets te ver uitrekken of zelfs scheuren, gewrichten de verkeerde kant op worden gestuurd en kunnen botbreuken voorkomen. Sportblessures kunnen het best zo spoedig mogelijk behandeld worden. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld sportfysiotherapie in Almere.

Voorkomen en verminderen van lichamelijke klachten

Het doel van sportfysiotherapie is om lichamelijke klachten te voorkomen en/of te verminderen. Dit gebeurt in samenwerking met een ervaren fysiotherapeut die jou kan helpen bij specifieke klachten. Na de benodigde behandelingen bij een specialist is het de bedoeling dat jouw lichaam op eigen kracht weer kan bewegen. Lichamelijke klachten die een fysiotherapeut aanpakt, kunnen uiteenlopen van rugpijn, tot gescheurde spieren en herstel na een botbreuk.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een optimale werking van het lichaam bereikt een fysiotherapeut door diverse behandelingen uit te voeren. Tijdens deze afspraakmomenten worden de klachten en symptomen besproken, waarna er wordt bepaald welke handelingen er nodig zijn om het lichaam weer optimaal te laten werken. Het maken van een afspraak is voor alle doelgroepen toegankelijk. Een sportfysiotherapeut ziet doorgaans niet uitsluitend mensen die intensief sporten, maar ook kwetsbare groepen, waaronder ouderen en jonge kinderen. 

De zorg die een sportfysiotherapeut levert komt in de vorm van mondeling advies en lichamelijke oefeningen die je regelmatig moet uitvoeren. Deze oefeningen versterken spieren, zorgen voor meer mobiliteit en herstellen getroffen gewrichten. Wanneer er sprake is van bepaalde lichaamsdelen die niet meer belastbaar zijn, kan sportfysiotherapie in Almere er ook voor zorgen dat delen die nog wél belastbaar zijn, goed getraind worden om deze zwakke plekken op te vangen. 

Samen werken aan een gezond en sterk lichaam

Een fysiotherapeut is een expert in de werking van het menselijk lichaam. Hij of zij weet precies wat er moet gebeuren om kwetsbare lichaamsdelen weer optimaal te laten werken. Sportfysiotherapie in Almere is vooral voordelig voor mensen die graag sporten of willen gaan sporten, maar helaas kampen met lichamelijke problemen. Hieronder vallen ook topsporters, die regelmatig door intensieve inspanningen blessures kunnen oplopen. Tijdens het sporten is het aannemen van de juiste houding van uiterst belang. De sportfysiotherapeut is zeer ervaren in en kan op dit gebied advies geven.

Natuurlijk is het ook mogelijk voor mensen die geen sportervaring hebben om te revalideren bij een sportfysiotherapeut. Het uiteindelijke doel is, om aan de hand van meerdere afspraken, samen te werken aan een sterk en gezond lichaam dat de kracht heeft om voldoende te bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.