info@fit-land.nl

Het belang van goede tenniskleding

Helpt jou verder in de sport

tenniskleding-kopen

COVID-19 heeft zonder twijfel gezorgd voor veel opschudding de afgelopen paar jaar. Concerten, bijeenkomsten, horecagelegenheden en evenementen hebben een lange tijd stilgelegen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en beperken. Ook sporters hebben het ontzettend zwaar gehad. Toen een tijd geleden alle sportwedstrijden acuut afgelast moesten worden, hebben zij voor een lange tijd hard door moeten trainen.

Langzamerhand mocht Nederland weer open. Restaurants, bioscopen en niet-essentiële winkels openden hun deuren weer voor de enthousiaste bevolking. Sportwedstrijden mochten weer doorgaan, met als vereiste dat er weinig of geen publiek aanwezig was. Sporters realiseerden zich dat sporten in teamverband veel risico’s met zich meebrengt. In verband met het sluiten van de sportscholen, heeft een groot gedeelte van de mensen een andere vorm van beweging aan moeten nemen. Door deze combinatie aan situaties, heeft de racketsport een piek bereikt in populariteit.

Tennissen is al jaren een sport die wat meer op de achtergrond verblijft. Aanzienlijk veel mensen verkiezen teamsporten boven individuele sporten. De lockdown heeft hier echter verandering in gebracht en steeds meer sporters beginnen aan deze racketsport. Winkels die sportkleding voor tennis in het assortiment hebben, hebben nog nooit zoveel producten verkocht. En terecht, want het belang van goede tenniskleding is enorm groot!

De geschiedenis van tennis als sport 

Vroeger was tennis een sport die bedoeld was voor de rijke mensen. Voor een lange tijd werd de tennisbal met de blote hand geslagen, tot er in het jaar 1500 een soort racket werd ontworpen. De sport is dus al vele jaren een groot begrip. Het tennis zoals men het tegenwoordig kent, is echter pas in 1873 ontstaan.

Tennis wordt doorgaans in enkel- of dubbelspel gespeeld. Het is de bedoeling dat de knalgele tennisbal over een net wordt geslagen, op de helft van de tegenstander. De speelvakken hebben witte lijnen waar de bal tussen geslagen moet worden. Weet de tegenstander de bal niet terug te slaan over het net? Dan wint de tegenpartij een punt. Een scheidsrechter houdt het spel in de gaten en grijpt in wanneer dit nodig is.

Tennistoernooien

Professioneel tennissen kent vier grote toernooien die gezamenlijk de grandslamtoernooien worden genoemd. Het eerste toernooi wordt in januari gespeeld en heet de Australian Open. Roland Garros volgt in mei en juni, een toernooi dat op gravel wordt gespeeld. Vervolgens vindt het grastoernooi van Wimbledon in juni en juli plaats en tot slot de US Open in augustus en september. 

Tijdens het grastoernooi van Wimbledon is het kenmerkend dat de spelers witte tenniskleding dragen. Vroeger was dit tijdens alle wedstrijden en spelen verplicht, maar tegenwoordig mogen spelers hun eigen kleuren kiezen. 

Eigenschappen van tenniskleding

Tennis is een zeer intensieve sport, waardoor de kledingstukken die spelers dragen niet te zwaar moeten zijn. Mannen dragen vaak een poloshirt met een korte broek, terwijl vrouwen tegenwoordig een shirt met een tennisrok dragen. Hier zit altijd een kort broekje onder zodat er zo comfortabel mogelijk gespeeld kan worden.

De meeste tennisartikelen worden van stoffen gemaakt die bedoeld zijn om de huid te laten ademen. Voorbeelden hiervan zijn polyester en elastaan. Deze stoffen zijn licht, stoten zweet af en voorkomen het ontstaan van wrijving tussen de benen. Tennisschoenen worden ook zo licht mogelijk gemaakt om spelers niet in de weg te zitten.

Kleding creëren in nauwe samenwerking met topsporters 

Topsporters weten precies aan welke eisen de kleding moet voldoen om het spelen zo eenvoudig en vermakelijk mogelijk te maken. Daarom kiezen veel merken van sportkleding ervoor om hun tenniskleding in nauwe samenwerking met topsporters te ontwerpen. Tennissers sluiten regelmatig deals met grote sportmerken. Zo werkt Serena Williams bijvoorbeeld samen met Nike en heeft Andy Murray een deal gesloten met Under Armour. 

Naast comfort, speelt stijl ook een grote rol binnen de sportwereld. Door sporters invloed te geven op de kleding die zij tijdens wedstrijden moeten dragen, creëren merken sportkleding die voor iedere tennisser aantrekkelijk is. Tennissers ontwerpen nieuwe trends, gericht op comfort en stijl, en houden rekening met alle aandachtspunten. 

Zo zorg jij ervoor dat je de juiste tenniskleding kiest

Heb jij ook een nieuwe liefde gevonden voor tennissen? Dan hoort hier kleding bij van goede kwaliteit om het spelen aangenamer te maken. Er zijn diverse uitgangspunten wanneer men op zoek gaat naar sportkleding. Zo kan er gefocust worden op prijs, materiaal, duurzaamheid en stijl.

Over het algemeen zullen reguliere shorts het meest voorkomen en het eenvoudigst zijn om te verkrijgen. Deze shorts zijn zweetafstotend en belemmeren de beweging niet. Veel vrouwelijke tennissers kiezen voor shorts; een broekje en rok in één. De short, die onder de rok vast is gemaakt, zorgt voor comfort, terwijl de rok bijdraagt aan stijl. 

Poloshirts zijn licht en luchtig en vormen daarom keuze nummer één voor mannelijke tennissers. Vrouwen gaan vaak voor een simpel shirt, gemaakt van een lichte stof. Tenniskleding is enorm veelzijdig, met eindeloos veel shorts, rokjes en shirts om te combineren in verschillende kleuren en maten. 

Bijpassende kleding tijdens het sporten is van uiterst belang, niet alleen voor comfort maar ook voor veiligheid. Kleding die bewegingen beperkt, kan leiden tot blessures, schaafwonden en blaren. Investeer daarom in goede kleding voor een veilige en leuke sportervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.