info@fit-land.nl

Bulletproof koffie, wat is het en hoe maak je het?

Helpt jou verder in de sport

bulletproof-koffie

Misschien heb je er wel eens van gehoord, bulletproof koffie. Ondanks de filmachtige naam is het drankje ook nog eens goed voor verschillende dingen. Deze zal ik straks met jou doornemen. Ook zal ik een recept geven hoe je de bulletproof koffie kunt maken. Ik ben dan ook erg benieuwd wat jij ervan vindt, dus op het moment dat je de koffie gemaakt en geproefd hebt, laat in een reactie hieronder weten wat je ervan vindt.

Wat is Bulletproof koffie?

Voor we naar het recept gaan wil is het goed om te weten wat bulletproof koffie eigenlijk is. De koffie wordt vaak gebruikt in de ochtend als ontbijt. Hoewel het alleen een drankje is vult deze erg goed omdat er vetten worden toegevoegd aan de koffie. Vandaar ook de heftige benaming van het drankje. De bulletproof wordt gebruikt op het moment dat mensen bezig zijn met afvallen. Om de vetverbranding te bevorderen wordt er gebruikt gemaakt van MCT olie . Deze olie wordt uit kokos- en palmpitolie gehaald en hebben minder lange ketenvetzuren. Het lichaam gebruikt deze vetten anders dan normale vetzuren. Doordat de ketens minder lang zijn worden deze vetten gelijk in de lever omgezet in energie. Zodat je ze ook gelijk kunt verbranden. Dit bevorderd de vetverbranding. De afkorting MCT staat voor Medium Chain Triglycerides.

Voordelen van MCT olie

Naast het feit dat de MCT olie de vetverbranding bevorderd, zijn er nog andere voordelen aan de MCT olie. Zo kun je het namelijk ook gebruiken op het moment dat je bezig bent met intermittent fasting. Bij intermittent fasting wil je een bepaalde periode geen calorie├źn eten. Je zit dan in een bepaalde fasting periode. Hoewel er wel calorieen in de MCT olie zitten, breekt het door de andere structuur de vast niet.

Gemakkelijk recept

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik hier een uiterst gemakkelijk recept om jou bulletproof koffie mee te maken.  Je kunt zelf even kijken op hoe lang je hierop kunt teren. Op het moment dat je al snel trek krijgt dan is het misschien handig om wat extra MCT olie in de koffie te doen. Op die manier blijft de trek langer weg en houd je het langer uit om niet te eten.

Benodigdheden

  • Kop koffie
  • 1 a 2 eetlepels MCT olie

Bereidingswijze

  • Doe de koffie en de MCT olie bij elkaar in de blender.
  • Laat het een tijdje mixen
  • En jouw bulletproof koffie is klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.