info@fit-land.nl

Sporttape gebruiken

Helpt jou verder in de sport

sporttape knie

Sporttape

Heb je last van een spier waar een klein scheurtje in zit of een spier die vermoeit is? Ook kan het zijn dat je jouw gewrichten van de fysiotherapeut moet fixeren. Want op het moment dat het gefixeerd is kan het gewricht de beweging niet meer maken die de blessure heeft veroorzaakt. Dit fixeren kun je doen door sporttape te gebruiken. Er zijn dan ook meerdere technieken om deze sporttape te gebruiken. Ook kan het ondersteunen van de spieren met sporttape worden gerealiseerd. Hoe dit gedaan kan worden komt zo aan de orde.

Verschillende soorten sporttape

Er zijn verschillende soorten sporttape die je kunt gebruiken om jouw klacht te behandelen. Echter is het wel belangrijk om een fysiotherapeut te raadplegen voor je zomaar begint met intapen. Er zit namelijk wel een bepaalde gedachte achter het intapen. Wij zullen straks de basis hiervan bespreken. In ieder geval zijn er soorten tape die wat mee rekken om jouw spieren te ondersteunen. Ook heb je sporttape die niet mee buigt om een gewricht goed mee te fixeren. Dus op het moment dat je iets hebt wat, wat betreft een blessure is het eerst handig om na te gaan wat voor een soort sporttape je nodig hebt.

Hoe en wanneer gebruik je tape in de sport?

Wanneer gebruik je welke tape vraag jij je misschien af. De sporttape die elastisch is wordt vooral gebruikt om spieren en pezen te ondersteunen. Dit wordt gedaan door de tape uit te rekken en dan uitgerekt op de spier of pees te plakken. Doordat de tape elastisch is trekt het samen waardoor de spier en pees een lichte ondersteuning krijgt. Verder wordt de tape zonder rekvermogen erin gebruikt om gewrichten te fixeren. Dit doe je door te kijken welke beweging het gewricht niet mag maken en om dan de tape vanaf de kant die niet mag bewegen naar de andere kant te tapen. Herhaal dit een aantal keer en breng daarna een stuk tape aan die de tapestrengen bij elkaar en op zijn plek houd. Zodat jij gewoon jouw dumbbell kan pakken en kunt beginnen met die bicep curl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.